Η Επίτροπος Μεταφορών στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση με την πλοιοκτησία της...

Η Επίτροπος Μεταφορών στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση με την πλοιοκτησία της Ευρώπης

467
Η Επίτροπος Μεταφορών στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση με την πλοιοκτησία της Ευρώπης

Η νέα Επίτροπος Μεταφορών της Ε.Ε. κ. Violeta Bulc επισκέφθηκε το λιμάνι της Αμβέρσας, όπου είδε από πρώτο χέρι την λειτουργία ενός διεθνούς λιμένα αλλά και τις δραστηριότητες της ευρωπαϊκής εφοπλιστικής κοινότητας. Κατά την διάρκεια ειδικής πτήσης με ελικόπτερο, πάνω από τα θαλάσσια σύνορα Βελγίου και Ολλανδίας όπου διακινούνται τεράστιες ποσότητες εμπορευμάτων από και προς την Ευρώπη,  η Επίτροπος δήλωσε με θαυμασμό “από ψηλά όλα βγάζουν νόημα”. Αυτές οι λέξεις φανερώνουν και την άγνοια που έχει η πλειοψηφία του πληθυσμού της Ευρώπης για τις λειτουργίες ενός λιμένα αλλά και την τεράστια σημασία του ποντοπόρου στόλου  για την ευημερία της Ευρώπης.

bulc4

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση της European Community Ship-owners Associations (ECSA), του Ομίλου Grimaldi, της Ένωσης Βέλγων Πλοιοκτητών και της Λιμενικής Αρχής της Αμβέρσας και εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών με στόχο την αύξηση της αναγνωσιμότητας του κλάδου και της βελτίωσης της δημόσια εικόνας της ναυτιλίας αλλά και ειδικότερα της πλοιοκτησίας. Επιπρόσθετα, η  ECSA με σειρές σημαντικών και πρωτότυπων δράσεων για το 2015 επιθυμεί οι λήπτες αποφάσεων της Ε.Ε να κατανοήσουν καλύτερα την πολυπλοκότητα και την σημασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας για την εύθραυστη οικονομία της ΕΕ. Σε δηλώσεις της η Επίτροπος Bulc, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της για τις παγκόσμιες πρωτιές του ευρωπαϊκού στόλου ενώ αναγνώρισε την  τεράστια σημασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας για την ανάπτυξη του εμπορίου και της παραγωγικότητας της Ε.Ε.

bulc1

Η Επίτροπος κατά τη διάρκεια της ολοήμερης επίσκεψης της στην Αμβέρσα επισκέφθηκε το AET Grimaldi Lines Ro-Ro terminal, ενώ ‘επιβιβάστηκε’ στο πλοίο του Ομίλου Grimaldi Grande Gabon. H φιλελεύθερης ιδεολογίας Σλοβένα κ. Bulc και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΕ γευμάτισαν με εκπροσώπους της ευρωπαϊκής πλοιοκτησίας στα γραφεία της Royal Belgian Shipowners’ Association όπου συνομίλησαν για τις σημερινές προκλήσεις του κλαδου. Οι συνομιλίες και η ανταλλαγή απόψεων υπήρξαν ιδιαίτερα εγκάρδιες με αμοιβαία κατανόηση και από τις δύο πλευρές ως προς το διεθνή ανταγωνισμό της ναυτιλίας και τις προτεραιότητες που οι πλοιοκτήτες οφείλουν να αναλάβουν στο πλαίσιο της διαρκούς ποιοτικής τους αναβάθμισης και εξέλιξης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.