Συνεργασία HELMEPA και Neda Maritime Agency Co.Ltd ενάντια στην πειρατεία

Συνεργασία HELMEPA και Neda Maritime Agency Co.Ltd ενάντια στην πειρατεία

281
Συνεργασία HELMEPA και Neda Maritime Agency Co.Ltd ενάντια στην πειρατεία

Αξιωματικοί και στελέχη εταιρειών-μελών της HELMEPA παρακολούθησαν την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου, το πιστοποιημένο από το Lloyd’s Register σεμινάριο για την πειρατεία. Το σεμινάριο διοργάνωσε η εταιρεία-μέλος Neda Maritime Agency Co. Ltd, στο κτίριο της στον Πειραιά.

Με την πρωτοβουλία της να προσφέρει το εν λόγω σεμινάριο σε όλα τα μέλη της HELMEPA, η Neda συνδράμει και εμπλουτίζει σημαντικά το Εθελοντικό Επιμορφωτικό Πρόγραμμα του 2015 της Ένωσης. Μεταξύ των θεμάτων που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών του σεμιναρίου, ήταν η εφαρμογή του ISPS-SSP και οι βέλτιστες πρακτικές για την αντιμετώπιση περιστατικών πειρατείας και ένοπλης ληστείας στα πλοία, ζητήματα τα οποία έτυχαν άριστης αξιολόγησης από τους συμμετέχοντες.

Η κα Μαρία Χριστοπούλου, Quality & Training Manager της Neda αλλά και πρόεδρος της Training Committee της HELMEPA καλωσόρισε τους συμμετέχοντες. Περαιτέρω,  κα Κριστιάνα Πρεκεζέ, Executive Coordinator της HELMEPA, στην εισαγωγή του σεμιναρίου, κάλεσε όλους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του άτυχου Έλληνα υποπλοίαρχου Ν. Δαγρέ που έχασε τη ζωή του στο πρόσφατο περιστατικό πειρατείας στο Δ/Ξ ΚALAMOS.

Τα θέματα παρουσίασαν ο κ. Χρήστος Κεχρής, CSO/S&Q Officer της Neda και ο ναύαρχος ΠΝ (ε.α.) Αντώνης Παπαϊωάννου, Commercial Director της Diaplous Maritime Services.

Η Neda αναμένεται να φιλοξενήσει το σεμινάριο άλλες δύο φορές μέσα στο 2015, την 14 Μαΐου και την 15 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.