Capesize Chartering Ltd: η ύφεση απαιτεί συνένωση δυνάμεων

Capesize Chartering Ltd: η ύφεση απαιτεί συνένωση δυνάμεων

517
Capesize Chartering Ltd: η ύφεση απαιτεί συνένωση δυνάμεων

Το γύρο του κόσμου σε όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία έχει κάνει η είδηση για τη δημιουργία της Capesize Chartering Ltd.  H νέα εταιρεία, σύμφωνα με διεθνείς πηγές, αποτελεί το προϊόν της συνεργασίας ανάμεσα στις διεθνούς φήμης εταιρείες Golden Ocean Group (συμφερόντων J. Fredriksen), Star Bulk Carriers (Π. Παππά), Bocimar International, C Transport Holding CTM (ιδρυθείσα από την οικογένεια Λιβανού ), και Golden Union Shipping (Βενιάμη, Γαβριήλ και Ανδρεάδη), και έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας κοινής ‘πλατφόρμας’ ανταλλαγής πληροφοριών και μείωσης εξόδων. Οι συμμετέχουσες εταιρείες ‘έχουν ως σκοπό το συντονισμό των δραστηριοτήτων που αφορούν τις spot ναυλώσεις πλοίων capesize των συμμετεχόντων κυρίως διαχειριστριών εταιρειών

Η εν λόγω συνεργασία αναμένεται να ωφελήσει σημαντικά τις επιμέρους επιχειρήσεις, μειώνοντας τόσο λειτουργικά κόστη όσο και έξοδα spot ταξιδιών, ενώ παράλληλα, η δυναμική της νέας αυτής πλατφόρμας θα κάνει πιο ανταγωνιστική την άμεση παροχή διεθνώς των μεταφορικών υπηρεσιών των συμμετεχόντων εταιρειών, αυξάνοντας τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα και άρα μειώνοντας τα κόστη και το χρόνο αναμονής για τους ναυλωτές.

Η ανάγκη για αυτή τη σύμπραξη, σύμφωνα με αναλυτές, γεννήθηκε από τη διαρκή και μη αναστρέψιμη απ’ ότι φαίνεται ύφεση της ναυλαγοράς.  Αρχικά, ο αριθμός των capesize πλοίων που θα συμμετέχουν θα ξεπερνά τα 70, ή περίπου το 5% του παγκόσμιου στόλου των capesize, αλλά σύντομα θα ξεπεράσει τα 100 πλοία λαμβάνοντας υπόψη τα νεότευκτα πλοία των συμμετεχόντων διαχειριστριών εταιρειών.

Οι δραστηριότητες της νέα εταιρείας αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες από τα υπάρχοντα γραφεία των εταιρειών, χωρίς να γίνουν στρατηγικές αλλαγές στο οργανόγραμμα τους, ειδικά στα τμήματα ναυλώσεων που θα παραμείνουν αυτοτελή και αυτόνομα μεταξύ τους.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.