Ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών ασφάλειας των εργαζομένων στα λιμάνια

Ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών ασφάλειας των εργαζομένων στα λιμάνια

46
Ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών ασφάλειας των εργαζομένων στα λιμάνια

Σε μελέτη που συνέταξε το TT Club, η ηγέτιδα εταιρεία στην ασφάλιση αλλά και στη διαχείριση ρίσκου στο χώρο των διεθνών μεταφορών και των logistics, διατυπώνονται σημαντικά συμπεράσματα για το επίπεδο ασφάλειας των εργαζομένων στα λιμάνια με ιδιαίτερη έμφαση στους τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων.

Η διεξοδική ανάλυση των απαιτήσεων αποζημίωσης έδειξε ότι στο 80% των περιστατικών στα οποία υπάρχει σωματική βλάβη εργαζομένων στα λιμάνια εμπλέκονται οχήματα και μηχανήματα διαχείρισης φορτίων. Στη βάση αυτού του συμπεράσματος, το TT Club προτρέπει τους διαχειριστές λιμένων να βελτιώσουν τις πρακτικές διαχείρισης που εφαρμόζουν προκειμένου να μειωθούν τα περιστατικά τα οποία οδηγούν σε τραυματισμό ή ακόμη και στο θάνατο εργαζομένων.

Η μελέτη εξέτασε 7.000 περιστατικά των οποίων η ασφαλιστική απαίτηση υπερέβαινε τις 10.000 δολάρια. To TT Club δεσμεύτηκε να προτείνει στο άμεσο μέλλον ένα πλαίσιο πρακτικών για τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος εργασίας στα λιμάνια.
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται σε λιμενικές λειτουργίες που περιλαμβάνουν τη μετακίνηση γερανογεφυρών (για την αποφυγή σύγκρουσης με το πλοίο), τα συστήματα πέδησης των γερανών, την τακτική συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού, τα συστήματα πυρόσβεσης, την διαχείριση των φορτίων καθώς και τον κατάλληλο χειρισμό επικίνδυνων φορτίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.