75 χρόνια από την ίδρυση της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων

75 χρόνια από την ίδρυση της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων

447
75 χρόνια από την ίδρυση της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων

Στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, έλαβε χώρα την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, ο εορτασμός της συμπλήρωσης των 75 ετών από την ίδρυση της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των μελών και συνεργατών της.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας κ Θεόδωρος Δρίτσας, ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γεώργιος Γράτσος, βουλευτές και πολυάριθμοι εκπρόσωποι της ναυτιλιακής κοινότητας.

tsamadias 275

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας κ. Θεόδωρος Δρίτσας

tsamadias 294

Ο πρόεδρος του ΝΕΕ δρ. Γεώργιος Γράτσος

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις υπερβάσεις που πρέπει να γίνουν στις δύσκολες εποχές που διανύει η χώρα ζητώντας παράλληλα ανταπόκριση από όλους. Σε ότι αφορά τη ναυτιλία και με αφορμή την προσάραξη φορτηγού πλοίου στην Άνδρο, αναγνώρισε ότι η ναυτιλία είναι μεν μία σημαντικότατη παραγωγική δραστηριότητα ενέχει όμως όχι μόνο επιχειρηματικούς κινδύνους, αλλά και αναρίθμητους κινδύνους απώλειας ανθρωπίνων ζωών. Σημείωσε επίσης ότι δεν είναι μόνο ο πλοιοκτήτης που έχει σημασία για τη ναυτιλία, αλλά και ο ναυτικός. Η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει μία ναυτιλιακή χώρα όπως τόνισε ενώ ζήτησε τη συνεργασία όλων τόσο σε ότι αφορά τυχόν νέα μέτρα όσο και σε ότι αφορά τον γενικότερο σχεδιασμό για νέους ρόλους.

tsamadias 301

Ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έκανε μία αποτίμηση του έργου του στο Υπουργείο δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξασφάλιση κεφαλαίων ύψους €400 εκ. από το ΕΣΠΑ για την πραγματοποίηση επενδύσεων στο χώρο της ναυτιλιακής και λιμενικής βιομηχανίας. Αναγνώρισε την ανεπάρκεια των υποδομών που υπάρχει σε αρκετά λιμάνια της χώρας σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν πρέπει να κινούμαστε βάσει λογικών της δεκαετίας του ’80.

tsamadias 323

O Πρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη κ. Πάνος Λασκαρίδης με τον κ. Χαράλαμπο Σημαντώνη

O Πρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς, κ. Πάνος Λασκαρίδης δήλωσε ότι η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα επιθυμεί να συνεχίσει να προσφέρει στον τόπο της, μέσα από το αδιαπραγμάτευτο θεσμικό της πλαίσιο. Αίσθηση προκάλεσε η δήλωσή του ότι η πολιτεία δεν έχει κάποιο χρέος απέναντι στην ναυτιλία, τουναντίον η ναυτιλία οφείλει στην Ελλάδα. Μάλιστα σημείωσε χαρακτηριστικά ότι αυτό είναι ένα χρέος τιμής και τα χρέη τιμής εξοφλούνται στο ακέραιο.

tsamadias 038

Ο κ. Δημήτρης Σπυριδάκης με τον κ. Βασίλη Τερζή

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση της διαχρονικής εξέλιξης της ναυτιλίας μικρών αποστάσεων όπως αυτή καταγράφηκε στις σελίδες των Ναυτικών Χρονικών τα τελευταία 75 χρόνια. Ο διευθυντής των Ναυτικών Χρονικών κ. Ηλίας Μπίσιας ‘ξενάγησε’ τους παρευρισκόμενους στην ιστορική διαδρομή της μεσογειακής ναυτιλίας μέσα από την παρουσίαση των σημαντικότερων γεγονότων που καταγράφηκαν στις σελίδες των Ναυτικών Χρονικών, από το 1931.

tsamadias 266  tsamadias 033      tsamadias 394  tsamadias 021

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.