Νεκρός ο καπετάνιος του ελληνόκτητου πλοίου ELEFSIS

Νεκρός ο καπετάνιος του ελληνόκτητου πλοίου ELEFSIS

1138
Νεκρός ο καπετάνιος του ελληνόκτητου πλοίου ELEFSIS

Απεβίωσε ο φιλιππινέζος καπετάνιος του ελληνόκτητου πλοίου ELEFSIS τα ξημερώματα της Δευτέρας, από κρίση άσθματος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τo National Sea Rescue Institute (NSRI) που εδρεύει στη Νότιο Αφρική, το 243 μ. bulk carrier ELEFSIS, υπό σημαία Μάλτας, ήταν αγκυροβολημένο στο Table Bay, όταν απηύθηνε έκκληση για βοήθεια στην Transnet National Ports Authority (TNPA), αναφέροντας πως ο καπετάνιος αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα.

Η ομάδα διάσωσης του NSRI, συνοδευομένη από έναν διασώστη της WC Government Health EMS, έσπευσε στο πλοίο, όπου βρήκαν τον ασθενή σε επιδεινούμενη κατάσταση. Παρά τη χορήγηση των απαραίτητων φαρμάκων και την προσπάθεια καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να σωθεί ο καπετάνιος του πλοίου.

Η σωρός του άτυχου ναυτικού μεταφέρθηκε στην ξηρά υπό την εποπτεία της τοπικής αστυνομίας σε συνεργασία με την Forensic Pathology Services ( Σήμανση ).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.