Περιπολικά σκάφη ενισχύουν την προστασία ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα

Περιπολικά σκάφη ενισχύουν την προστασία ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα

101
Περιπολικά σκάφη ενισχύουν την προστασία ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα

Παρελήφθη το πρώτο από τα έξι παράκτια περιπολικά σκάφη θαλάσσιας επιτήρησης, που θα διατεθούν για κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών του Λιμενικού Σώματος.

Η συγκεκριμένη αγορά των έξι περιπολικών συγχρηματοδοτήθηκε κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατά 25% από εθνικούς πόρους, ενώ το συνολικό ποσό της ανέρχεται στα δεκατρία εκατομμύρια τριακόσιες ογδόντα επτά χιλιάδες και εννιακόσια ενενήντα οκτώ ευρώ.

Η παραλαβή αυτή συνδράμει στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και την ισχυροποίηση της φύλαξης των συνόρων της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις.

DSC_4816A

Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας κατά την τελετή παραλαβής του σκάφους

Τα περιπολικά σκάφη θαλάσσιας επιτήρησης είναι τύπου «POB – 24G», φέρουν δύο (02) κύριες μηχανές τετράχρονες ιπποδύναμης 2 x 1600 hp και πετρελαιοκίνητες, νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, το ολικό τους μήκος είναι 24,70μ. και το πλάτος τους 6,00μ., ενώ θα έχουν μέγιστη ταχύτητα τους 30 κόμβους σε ήρεμη θάλασσα με το 100% του φόρτου. Τα εν λόγω σκάφη, επίσης, έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς 25 ατόμων, ενώ οι χώροι ενδιαιτήσεων δύνανται να φιλοξενήσουν πλήρωμα επτά (07) ατόμων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.