Ποινή κάθειρξης 145 χρόνια για διακινητή μεταναστών

Ποινή κάθειρξης 145 χρόνια για διακινητή μεταναστών

53
Ποινή κάθειρξης 145 χρόνια για διακινητή μεταναστών

Το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επέβαλε ποινή κάθειρξης 145 ετών και 3 μηνών (εκτιτέα τα 25) και χρηματική ποινή 570.500 ευρώ στον 19χρονο Σύρο Κ. Η. που επωμίστηκε την ευθύνη της τραγωδίας του θανάτου 12 μεταναστών, οι οποίοι επέβαιναν σε σκάφος που αναποδογύρισε ανοιχτά του Φαρμακονησίου την 20η Ιανουαρίου 2014.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί το πλοιάριο είχε εντοπιστεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής 19 Ιανουαρίου, ακινητοποιημένο και χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, από σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το οποίο, συνεκτιμώντας την κατάσταση και τις κακές καιρικές συνθήκες, ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης με ρυμούλκησή του προς το Φαρμακονήσι.
Ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή του για το θάνατο των 12 μεταναστών (εννέα παιδιά και τρεις γυναίκες έχασαν τη ζωή τους) ωστόσο το δικαστήριο με απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε ένας δικαστής) έκρινε τον 19χρονο Σύρο ένοχο και για το θάνατο δύο μεταναστών (το κατηγορητήριο δεν περιλάμβανε και τα υπόλοιπα θύματα).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.