Λουκέτο στη Cyprus Airways

Λουκέτο στη Cyprus Airways

100
Λουκέτο στη Cyprus Airways

Αεροδρόμιο Λάρνακας, Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 21.16. Σε αυτό τον τόπο και χρόνο κλείνει η ιστορία 68 χρόνων των Κυπριακών Αερογραμμών. Η πτήση CY337, προερχόμενη από την Αθήνα, αποτελεί την τελευταία πτήση που εκτελούν οι Κυπριακές Αερογραμμές.

Έπειτα από απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού σχετικά με αίτηση της Κυπριακής Δημοκρατίας για έγκριση του σχεδίου αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών, το οποίο υποβλήθηκε τον Οκτώβριο του 2013, κρίθηκαν παράνομες οι κρατικές επιδοτήσεις προς τη Cyprus Airways. Βάσει αυτής της γνωμοδότησης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε απόφαση για κλείσιμο της εταιρείας εάν δεν επιστρέφονταν άμεσα τα χρηματικά ποσά που είχε λάβει. Με τη σειρά της η εταιρεία αποφάσισε την άμεση αναστολή του πτητικού της έργου.

Κάπως έτσι έκλεισε μία ιστορική εταιρεία της Κύπρου, η οποία επιβίωσε από την εισβολή του Αττίλα και τις απώλειες που είχε σε αεροσκάφη στο εγκαταλελειμμένο πλέον αεροδρόμιο της Λευκωσίας.

Η κυπριακή κυβέρνηση ενημέρωσε ότι έχει κατοχυρώσει και το όνομα και το λογότυπο της εταιρείας, ενώ σύμφωνα με πηγές από την Κύπρο στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η σύσταση μιας νέας εταιρείας.

Σε ό,τι αφορά τους επιβάτες η κυπριακή κυβέρνηση έχει αναθέσει σε ταξιδιωτικό πρακτορείο την εξυπηρέτηση όσων έχουν εκδώσει εισιτήρια με τις Κυπριακές Αερογραμμές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.